GRÄSMATTTA NU ANLÄGGA GRÄSMATTA SÅ GRÄSMATTA FÄRDIG GRÄSMATTA SKÖTSELRÅD OGRÄS GRÄSKLIPPARE FRÖSORTER


   Gräsmatta NU
   

Gräsklippare

När du ska välja gräsklippare behöver du förutom priset först och främst ta hänsyn till tre frågor:
1. Hur stor är gräsmattan?
2. Hur ofta klipper du gräset?
3. Hur miljövänlig vill du vara?

Har du en liten gräsmatta, upp till 400 kvadratmeter eller så, kan handgräsklipparen eller en eldriven gräsklippare kanske passa. Det är miljövänliga alternativ och tester visar att det går lika fort som med motorgräsklippare om inte tomten är alltför stor.

Handgräsklippare (så kallade cylinderklippare) klipper av grässtråna med ett fint snitt medan motorgräsklipparna ofta sliter av stråna istället vilket kan göra topparna gulnar.

Med större tomter är det oftast motordrivet som gäller. Men för den energiske kan det naturligtvis fungera fint med en handgräsklippare och för den lite mer bekväma kan den självgåenderobotklipparen kanske vara ett alternativ. Glöm bara inte bort vara ekologisk i ditt val och värna om miljön.

Självgående gräsklippare

På senare år har självgående gräsklippare, även kallade robotgräsklippare, blivit mycket populära. Det är enkelt att förstå varför!

Med en självgående gräsklippare slipper du att klippa gräset och dessutom mår gräsmattan riktigt bra av att klippas ofta och lite. Därmed slipper du vanligen mycket av den andra skötseln också och får enkelt en riktigt grön och fin gräsmatta!

Leverantörer gräsklippare

Tills vidare presenterar vi länkar till några leverantörer av gräsklippare: